top of page

FRÅGOR OCH SVAR OM CORONA

Senast uppdaterad: 24mars kl.14.00

 

Fråga: Kan man besöka Yangtorp? Det är en fråga vi får från många av er och svaret är JA!

 

Vi ställer inte in, vi ställer om och öppnar möjlighet att besöka Yangtorp i lite annorlunda form än vanligt.

Våra dörrar står öppna och vi fortsätter följa utvecklingen noga och tar myndigheternas alla rekommendationer på största allvar.

Vi har tagit fram tydliga processer och strukturer som säkerställer att vi alla på plats vet hur vi jobbar med rengöring, kommunikation till er gäster, information inom Yangtorps olika delar beroende på vilken bokning du har gjort. På den här sidan hittar du uppdaterad information och svar på de flesta funderingarna. Frågor som handlar om vad vi gör för att minska smittspridning, våra av- och ombokningsregler samt öppettider.

Allmänna sammankomster

Nya åtgärder mot spridning av covid-19-publicerad den 23mars och börjar gälla från den 25 mars. I korthet ska museer, konsthallar, nöjesparker, djurparker, temaparker och liknande anläggningar från och med den 25 mars 2021 följa dessa regler:

Följ länken:https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/mars/nya-atgarder-mot-spridning-av-covid-19/

Med anledning av regeringens viktiga direktiv kring förbud förstår vi att du som gäst undrar vad som gäller för oss på Yangtorp. Maxantalet på 4 personer i samma sällskap gäller endast vid restaurangbesök. Restaurangen är öppen för våra inbokade paket gäster och kursdeltagare, inte för allmänheten. Däremot håller vi öppet i Cafe’t för allmänheten där du kan sitta ner i vår fina miljö.  

 

Information till dig som övernattande gäst eller tillfällig besökare:


För att sätta säkerheten först har vi fått begränsa antalet gäster på området på Yangtorp och följa de regler som gäller från och med den 25 mars. 

Alla som önskar ta en fika i Cafét går in via entrén i Yangtorps huvudbyggnad dvs. där Café och butik finns. 

Är du nyfiken besökare och endast vill gå i parken, är du hjärtligt välkommen att göra detta, men kan då ej komma in i byggnaden utan hänvisas till våra fina utrymmen utomhus och även till den vackra innergården. Vi gör detta för allas säkerhet. Tack för förståelsen! Det går även att köpa en ”take away fika” för att kunna avnjuta denna utomhus i lugn, vacker och stillsam miljö.

Fråga: Möten eller konferenser med fler än 4 personer, är det okej?


Vad gäller möten och konferenser i våra lokaler i grupper större än 4 personer så är dessa tillåtna om de är stängda och inte fritt tillgängliga. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 10 anställda. Dock får en branschorganisation inte ha ett möte för personer som jobbar i branschen. Det anses vara fritt tillgängligt och alltså inte ok under rådande läge. Naturligtvis gäller övriga principer kring att vara frisk, tvätta händer och att tänka på social distans och extra luft.

Angående hygien:

Så vad gör ni för att minska smittspridning?


Våra gästers och personals säkerhet är vår högsta prioritet och vi följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.

Vi beslutade tidigt att införa utökade rutiner för städning av samtliga miljöer. Alla ytor där besökare vistas tvättas med desinfektionsmedel återkommande varje dag.

Våra olika paket har olika ingångar till olika aktiviteter för att minska risken för köbildning. På samma vis har vi på ställen där det annars lätt samlas folk, så som vid entre’, butiken, cafe’,satt upp skyltar och markeringar som påminner om att hålla avstånd.

Vi lyssnar på direktiven kring att man inte får ha bla. bufféer och har ändrat om våra frukostar och luncher till tallriks servering. Vi har halverat vår kapacitet i serveringen och är noga med minst 1 meters mellanrum.

Att du som gäst är frisk när du kommer till oss är en självklarhet. Och så även för oss som jobbar här. Minsta symtom så är det hemgång. För dig och oss.

Fråga: Vad gör våra medarbetare på plats?


Handsprit finns tillgängligt i alla våra miljöer och används regelbundet av samtlig personal, såväl som av gäster. Framförallt är vi extremt noga med våra medarbetares hälsa och på samtliga destinationer har vi noga rutiner om att inte komma till jobbet vid minsta tecken på sjukdom och inte återkomma förrän man är helt frisk igen.

Fråga: I vilket läge ska jag undvika att besöka er?


På samma sätt som vi tar vårt ansvar på plats ber vi dig som gäst att ta ditt ansvar genom att:

  • Vänta med att besöka oss minst två veckor efter hemresa om du har rest till ett riskområde. Uppdaterad lista på riskområden finner du hos Folkhälsomyndigheten.

  • Inte besöka oss om du varit i kontakt med någon som har konstaterad smitta av Coronavirus, Covid-19 eller någon med liknande symptom..

  • ·Stanna hemma om du är sjuk med allmän sjukdomskänsla, hosta, feber eller förkylning.

 

Vi har alla ett ansvar att hjälpas åt i kampen mot smittspridningen:

  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Använd handsprit som komplement.

  • Undvik att röra ögon, näsa och mun

  • Undvik att hälsa genom att ta i hand

  • Undvik större folksamlingar

  • Stanna hemma om du är sjuk

  • Hosta och nys alltid i armvecket eller i en pappersnäsduk

 

Tillsammans kan vi se till att behålla en säker miljö som vi alla kan fortsätta njuta av Yangtorp.

bottom of page